Jumpmantours -> Vodič -> Istra -> Umag

Umag - apartmani i kuće za odmor

Umag morska obala
Umag morska obala

Umag je grad i luka na sjeverozapadnoj obali Istre, 13 km sjeverozapadno od Buja. Stara jezgra leži na poluotoku, između dva plitka zaljeva. Sjeverni, prostraniji zaljev zaštićen je lukobranom i pretvoren u luku. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo, ribarstvo i turizam. Zaleđe Umaga je plodno i dobro obrađeno zemljište, njive dopiru do obale (vinova loza je glavna kultura). Spiranjem tla nastalo je pred obalom niz plićina, na kojima su dobra lovišta ribe. Novi dio grada okrenut je prema otvorenom zaljevu pa se spaja s turističkom četvrti na sjeverozapadu. Luka je izložena sjeverozapadnim vjetrovima. Brodovi s gazom do 3,5 m mogu sidriti u luci. Marina Umag (Nautički centar Umag) je u sjevernom dijelu luke. Na regionalnoj je prometnici koja povezuje Savudriju s Novigradom i Umag s Bujama.

U Umagu postoje hoteli, depandanse, apartmani, bungalovi, kampovi, marina sa standardnim pratećim sadržajima namijenjenima ugodnom boravku i odmoru - bazeni, plaže, kasino, sportski tereni, programi za osobe treće životne dobi, lovce i ribolovce, te ljubitelje prirode. Kulturnopovijesne građevine često služe kao mjesto održavanja kvalitetnih priredaba i koncerata.

Umag teniski teren
Umag teniski teren

Od tradicionalnih umaških manifestacija ističu se: Sv. Pelegrin, pučka svečanost u čast zaštitnika Umaga (krajem svibnja); Gospa od snijega, pučka fešta u Materadi posvećena Majci Božjoj (5. kolovoza); Velika Gospa, pučka fešta Umaga i Svete Marije na Krasu kraj Umaga (15. kolovoza); Koncertno ljeto, koncerti klasične i ozbiljne glazbe u župnoj crkvi (u srpnju i kolovozu); ATP turnir Croatia Open, međunarodni teniski turnir u kampu Stella Maris (krajem srpnja), koji je Umag učinio jednim od najčuvenijih hrvatskih turističkih mjesta.

Luka Umag
Luka Umag

Umag je oaza sportskoga turizma, aktivnoga odmora prilagođenog urbanim navikama ljudi. Osim tenisa, koji je ovdje najomiljeniji sport, u turističkim naseljima duž umaške rivijere gostima su na raspolaganju i ostale brojne vrste rekreacije: nogomet, kuglanje, minigolf, jogging, jahanje, lov, vožnja bicikala i čamaca, jedrenje, surfing, skijanje na vodi, ronjenje, plivanje, podvodni ribolov. Umag je poznato odredište zdravstvenog turizma, okupljalište poslovnoga i sportskog svijeta te mjesto održavanja kongresnih i sajamskih priredaba.

Umag centar
Umag centar

 

U rimsko doba Umacus. Svojim uskim, krivudavim uličicama i slikovitim trgovima Umag odaje srednjovjekovnu urbanu strukturu; očuvani su dijelovi gradskoga zida, pojačanoga kulama u XIV. st. Barokna župna crkva (gradnja započela 1730.) ima karakterističnu plitku kupolu; u crkvi se čuva dio gotičkoga poliptiha iz XV. st. Od 1985. djeluje Galerija Dante Marina Cettina koja promiče suvremenu umjetnost.


Planirate odmor u mjestu Umag? Ljetujte u mjestu Umag u jednom od naših apartmana Umag ili kuća za odmor Umag. Pronađite odgovarajući smještaj i rezervirajte direktno online ovdje.......... više slika za Umag pronađite ovdje !!

Informacije Istra

Smještaj Umag

To topŠto znači uv-k ? Unterkunftsvermittlung Kroatien - Portal za iznajmljivanje apartmana i kuća za odmor u Hrvatskoj


Zašto rezervirati online kod nas ??
___________________________

• Jumpmantours je jedan od većih iznajmljivača apartmana u Hrvatskoj: Apartmani, apartmanske kuće, hoteli, turistički kompleksi, seoske kuće, robinson na obali i na otocima

• Izaberite više 3500 objekata u Hrvatskoj; apartmana i apartmanskih kuća za Vaš sljedeći odmor

• Kroz opciju Ponuda i Rezervacije možete brzo i jednostavno doći do željenog objekta

• Koristeći favorit listu možete usporediti objekte i na kraju izabrati onaj koji najbolje odgovara vašim željama

• Jeftinije online cijene za sve vrste smještaja sa garancijom cijene

• Rezervirajte odmor online, iskoristite niske cijene

• Nudimo Vam profesionalni savjet prije i nakon odmora

• Svaki gost u svakom mjestu ima našu kontakt osobu, kojoj se može obratiti za eventualna pitanja, probleme ili pohvale

• Tisuće zadovoljnih gostiju svake godine


Za sve informacije

Rado ćemo Vas savjetovati o odabiru destinacije, apartmana ili kuće za odmor ......... +49/2304/9409266